Sajam vjenčanja Karlovačke županije jedan je od najznačajnijih događaja koji se posljednjih godina održava početkom jeseni u Karlovcu. Prosječno na sajmu sudjeluje oko 50-ak izlagača, a osim domaćih, svoje proizvode i usluge predstavljaju i inozemni izlagači iz susjednih zemalja Slovenije i BiH. Sajam se godinama održavao u Domu OS HV Zrinski, nekoliko puta u Sportskoj dvorani OŠ Grabrik, a ove godine održat će u sportskoj dvorani Ekonomsko – turističke škole Karlovac.

Na sajmu svoje usluge izlažu svi koji su usko vezani uz vjenčanja: ugostitelji, slastičari, zlatari i srebrnarnice, cvjećari i aranžeri, tiskare, agencije za organizaciju vjenčanja, glazbeni sastavi, animatori, snimatelji i fotografi, kozmetičari i frizeri, saloni ljepote, saloni odjeće – vječanica i odijela, plesne škole, vlasnici limuzina…

Od 2016. godine na sajmu sudjeluju i vlasnici OPG-a koji prezentiraju svoje domaće proizvode, a uvelike mogu pomoći mladencima oko izbora poklona za goste i zahvalnica.

Budući mladenci imaju priliku u dva dana na jednom mjestu organizirati kompletno vjenčanje, prikupiti ponude te dobiti odgovore na sva pitanja i osvojiti brojne nagrade u prigodnim nagradnim igrama.

Svake godine raste broj posjetitelja, a uspjeh i kvalitetu  karlovačkog sajma dokazuje kontinuirano održavanja od 2009. godine sve do danas.

GLAVNI ORGANIZATOR

Organizator Sajma vjenčanja Karlovačke županije je Braniteljska zadruga Fokus, osnovana u Karlovcu 2009.godine od strane osam branitelja i nekoliko kooperanata. Upravitelj zadruge je gospodin Milorad Duduković i glavni su organizatori ovog sajma od samog početka.

SPONZORI I MEDIJSKI POKROVITELJI

Tijekom osam godina održavanja, Sajam su medijski pratili Trend TV i Trend Radio, Ka Portal, SIT, Radio Mrežnica i Prvi karlovački,  a od sponzora se ističu Hrvatska gospodarska komora, Karlovačka Županija, Grad Karlovac, Turistička zajednica grada Karlovca i Obrtnička komora Karlovačke županije.

TEHNIČKI ORGANIZATOR

Tehnički organizator  Sajma vjenčanja ove godine je SIT, obrt za poslovne usluge iz Karlovca, koji se bavi organizacijom evenata na području Karlovačke županije.

www.obrt-sit.hr